Slik velger du riktig teppe

Tepper er en veldig gammel kunstform, der hvert teppe er helt unikt og forteller sin egen historie.

Å dekorere hjemmet sitt med håndknyttede tepper er en super måte å sette en personlig stil på interiøret sitt på. Det gjenspeiler personligheten din, noe som igjen sørger for at hjemmet ditt skiller seg ut i mengden!

Uansett budsjett, størrelse på hjemmet ditt eller behovene dine sørger Carpet Avenue for å imøtekomme enhver smak og ethvert budsjett.

Det omfattende utvalget vårt inkluderer alt fra de enkleste nomadetepper til håndvevde kunstverk og eksklusive silketepper for deg som kun ønsker det beste.

På nettsiden vår finner du uendelige muligheter, der både nettsiden og våre lidenskapelige teppeeksperter hjelper deg med å navigere trygt gjennom hele prosessen.

Vi streber etter å gjøre prosessen så morsom og enkel som mulig, slik at du ender opp med et teppe som du kan nyte i mange år fremover.

 

Ditt hjem, ditt sted, ditt rom – Slik velger du riktig teppe for deg 

Det hele begynner med … DEG. 

Når du skal velge et teppe til hjemmet ditt, skal du først og fremst besvare et enkelt spørsmål: Hva ser du etter? 

Som vi alle vet, er ikke enkle spørsmål alltid like enkle å besvare.

Det kan derfor være en god idé å ta en titt på tipsene nedenfor, slik at du finner akkurat det teppet som tilfredsstiller dine behov og ditt hjem.

 

Definer teppebehovet ditt 

Uansett hvordan du ser på det, har tepper mer enn bare et estetisk formål. De er utformet for å imøtekomme forskjellige behov.

Så start med å definere hva som er akkurat dine spesifikke behov. Lag en liste over dine unike teppekrav. Hva er dine ønsker og behov? 

Noen av tingene du bør tenke over, er trafikken i det aktuelle rommet, kjæledyr, barn, muligheter for søling og flekker samt belysning. Kjøkkenet og gangen er eksempler på rom der det vanligvis er høy trafikk i løpet av dagen. I slike rom er det perfekt med tepper som er motstandsdyktige mot flekker, i tillegg til at de gjerne også bør være elastiske og ekstra slitesterke. Hvis du har barn som ruller rundt og leker på gulvet, trenger du et mykt og behagelig teppe som også tåler konstant bruk.

En viktig del av vårt daglige arbeid er å veilede kundene våre og hjelpe dem med å finne det riktige teppet for deres spesifikke behov. Det gjør vi ved å stille en rekke spørsmål: Hvor skal teppet plasseres? Hvor mye trafikk utsattes det for? Og hvilken påvirkning skal teppet ha i rommet?

Skal det varme det opp, få rommet til å virke større, bidra til en koselig atmosfære eller kanskje fungere som et blikkfang, eller skal det kombineres med andre tepper? 

Kom inn og se hvordan du finner et teppe som er helt riktig for deg. 

 

Et teppe for ethvert rom 

 

Start med stille det åpenbare spørsmålet: I hvilket rom skal teppet plasseres? 

Et teppe kan bidra til å sette tonen for hele rommet, men å velge riktig teppe avhenger også av rommet du vil forbedre.

 

Soverom

Teppet du velger til soverommet, skal gjerne forvandle rommet ditt til en liten oase der du kan lade opp batteriene dine. 

Det er viktig å holde støyende elementer ute, både lydmessige og visuelle.

Unngå dristige, støyende teppemønstre på soverommet, da disse kan forstyrre de fredelige omgivelsene. Gjør det ekstra koselig. Hold til deg til ull og tepper med tykkere lugg. Velg for eksempel et Gabbeh-teppe eller ryeteppe som du kan begrave føttene dine i, idet du går ut av sengen. Sørg også for å unngå tepper med særegne egenskaper og skrikende farger. Velg noe enkelt.

Og når det kommer til størrelsen, kan du gjerne gå for et større format!

Gabbeh / Shaggy

 

Stue

Når du velger et teppe til stuen din, skal du tenke på sted + budsjett + stemning, men ikke ut fra en bestemt formel. 

vorfor ikke la teppet ditt være blikkfang i rommet? Velg et modig teppe, uten at det overdøver resten av rommet. Prøv heller å gjøre det om til en del av interiøret. Jo større rommet er, desto mer sannsynlig er det at gulvteppet setter hele stemningen og bestemmer paletten på alt du tilfører.

Alt fungerer, både når det gjelder farger og mønstre. Vev det inn. 

Hvis du ønsker at teppet skal fremheve et bestemt møbel eller maleri på veggen, er det bare å satse på det. Bare vær forsiktig slik at teppet ikke blir for overveldende og dermed gir motsatt effekt.

Stuer har vanligvis pene gulv, enten tre- eller flisgulv. Teppet bør likevel være såpass lite at man fortsett ser det pene gulvet. Hvis det er mye trafikk i stuen din, anbefaler vi et ullteppe. Ull er et godt valg, ettersom dette materialet er enkelt å rengjøre, og det er lettere å fjerne smuss og flekker på luggen. 

Har stuen din en litt uvanlig form? Vær kreativ: Legg et par tepper oppå hverandre, slik at de overlapper, eller organiser grupper med mindre tepper rundt omkring i rommet. Du vil bli overrasket over den visuelle effekten! 

 

Spisestue

Et spisestueteppe utgjør bakgrunnen for hyggelige selskaper og kvalitetstid med familien. 

Tenk på hvor ofte stoler blir flyttet rundt, og husk at det er en stor mulighet for at det søles både mat og vin i spisestuen. Et slitesterkt ullteppe i en mørkere fargeskala og med detaljerte mønstre er det som er enklest å holde rent, og som vil være motstandsdyktig mot slitasje i mange år fremover. 

Persian traditional

 

Entré / gang 

Tepper i entreen eller gangen setter tonen for alle de omkringliggende rommene. Sørg for å velge et teppe som føles innbydende, og som øyeblikkelig gir hjemmet ditt masse personlighet.

Velg et teppe som leder gjestene dine inn i hjemmet ditt, og som indikerer hva som venter vedkommende.

Vær gjerne modig. La gjestene dine ta en reise inn i hjemmet ditt, rom for rom. 

Velg gjerne en mørkere og varmere farge med detaljerte mønstre som lettere skjuler smuss. Du trenger et mer slitesterkt teppe som tåler masse trafikk, også om du ikke bruker sko inne. 

Hvis du har dører som fører inn til gangen, må du sørge for at teppeluggen ikke er for tykk, da dette kan gjøre det vanskelig å åpne og lukke dørene skikkelig. 

Nomad / Village

 

Størrelse og form

Den største feilen de fleste gjør, er å kjøpe tepper som er for små.

Et lite teppe gjør at proporsjonene på de andre tingene dine ikke føles riktig. Det er viktig å huske at teppet alltid legger grunnlaget for hva som står og ligger på det! 

 

Sørg for å velge den riktige størrelsen 

Tepper fås i alle slags former og størrelser, og ettersom de er håndknyttet, er ingen av teppene helt like. Det er akkurat det som gjør teppene så unike.

Generelt vil valget av teppestørrelse avhenge av rommet eller stedet der teppet skal plasseres.

Følger du disse retningslinjene, blir det enklere å finne riktig størrelse på teppet:

1. Mål størrelsen på rommet ditt. 

2. Mål det en ekstra gang for å være helt sikker på målene. 

3. Bestem hvor i rommet teppet skal plasseres. 

4. Legg aviser på området der det fremtidige teppet skal plasseres, slik at du får en idé om dimensjonene samt en generell fornemmelse av det endelige resultatet. Trenger du et teppe som er litt større eller kanskje litt mindre? Hvis du ikke har noen aviser, kan du alltids gjør det samme med tape og tegne et omriss av teppet. 

 

Hvis du vil dekke det meste av gulvet, skal du sørge for at det er en avstand på minimum 30–40 cm mellom teppet og veggen. 

Hvis du plasserer teppet under et spisebord, bør du velge et teppe som er stort nok: Når du sitter ved bordet, skal de bakerste stolbena stå på teppet, i tillegg til at det skal være nok plass til å skyve stolen tilbake og reise seg opp fra bordet uten å skade teppekantene. La det være minimum 30 cm fra bordkanten på alle sider. Dermed blir det bakerste stolbenet værende på teppet, selv når stolen trekkes ut. 

 

Løpere skal generelt være minst 10 cm smalere og 45 til 60 cm kortene enn gangen din. 

 

Eksperimenter med former

Et teppe trenger ikke å være rektangulært. Grupper møblene dine, og se hvilken form som passer best til teppet ditt. Hvilken form ser best ut? Kanskje du heller bør velge et firkantet, rundt eller ovalt teppe? 

Og igjen: Prøv deg frem før du tar det endelige valget! 

 

Farger

Elsker du farger og fargekombinasjoner? Det gjør vi også! Men ikke bruk utallige timer på å prøve å matche fargene helt nøyaktig. 

Du ser nemlig aldri det i naturen, og derfor bør det heller ikke forekomme i hjemmet ditt. Tvert imot. Hvis du fokuserer på å matche alle fargene med en bestemt fargeskala, er det en god mulighet for at du ender med en altfor detaljert og kunstig interiørstil. Start heller med noen få utvalgte fargenyanser. Velg et teppe med flere farger og elementer som matcher fargene på bildene, gardinene og putene dine. Eller gjør det omvendt, og finn elementer i interiøret ditt som ligner eller matcher med teppet. Fordelen er at du da ikke bare bruker ett aspekt om gangen, men heller gir plass og mulighet for å forandre fargepaletten i løpet av teppets lange levetid. Teppet ditt vil vare, mens fargene på for eksempel veggene eller gardinene dine sannsynligvis vil forandre seg. 

Mørke farger gjør at møblene og andre gjenstander ser mindre ut, mens lysere farger har den motsatte effekten. Hvis du har begrenset plass, bør du velge et lysere teppe, eller et teppe uten et sentralt medaljong-ornament for å utvide rommet ditt. Ta det rolig, og ikke bli opphengt i å matche fargene. Bare husk å følge denne gylne regelen: Velg en hovedfarge, og bruk deretter teppet til å fremheve denne fargen. 

Det kan også være en mindre fremtredende farge i teppet, men som fungerer godt som en hel scene. Jobb med lignende fargetoner og tenk på hjemmet ditt som en rosebusk. Det er usannsynlig at alle fargene matcher, og det er stor sannsynlighet for at rosenbusken består av mange forskjellige fargenyanser – forskjellige grønne farger på bladene, fargegraderinger på kronbladene – likevel ser rosebusken alltid vakker og perfekt ut! Få fargene til å fungere for deg, og ikke omvendt. Det er enklere enn du tror! 

 

Tradisjonelle tepper …

Persiske og orientalske tepper er det perfekte valget når du vil skape et allsidig og kreativt interiør. Du kan gjøre masse med både størrelsene, mønstrene og fargene og integrere teppene perfekt i rommet der de plasseres. Her har du rett og slett ubegrensede muligheter. 

Persiske og orientalske tepper er tidløse og går aldri av moten. Et tradisjonelt persisk teppe er den perfekte måten å tilføre farge, stil, nostalgi, tradisjon, verdi, smak og kultur på en unik måte. Hvert håndknyttet teppe har sin helt unike historie, akkurat som hjemmet ditt. Hvis du er på utkikk etter kontraster, vil et tradisjonelt håndknyttet teppe virkelig gjøre susen i et moderne interiør! 

 

... eller moderne tepper?

Et moderne teppe tilfører harmoni og balanse i hjemmet ditt. Moderne tepper fås i alle slags former og størrelser, og med de mest fantastiske fargekombinasjonene du kan forestille deg. Disse teppenes svært varierte design gir deg utallige muligheter for å tilføre et personlig preg til alle slags rom og gulv. 

 

Husk budsjettet ditt

Et håndknyttet teppe bør anses som en investering. Teppet ditt er unikt, da det er et enestående kunstverk som forteller sin helt unike personlige historie. I stedet for å velge et maskinprodusert teppe med noen års levetid kan du med riktig vedlikehold sørge for at det håndknyttede teppet ditt føles mykt og fantastisk i mange år fremover – muligens i flere generasjoner. 

 

Spør oss!

Du er hjertelig velkommen til å stille oss masse spørsmål. Våre kundeservicemedarbeidere har lang erfaring og gir deg all informasjonen du trenger. 

Vi er her for å hjelpe deg, slik at du kan velge det riktige teppet for akkurat dine behov! 

Vårt primære mål er å hjelpe deg med å gjøre hjemmet ditt pent, komfortabelt og til noe du kan være stolt av.

Kontakt meg Copyright © 2024 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.