Orientalske kelimtepper

Begrepet kilim eller kelim kommer fra det persiske ordet «gilim», som kan oversettes som «grovt vevd teppe». De orientalske kelimteppene har blitt vevd av nomadene i Iran, Afghanistan, Tyrkia, Moldova og andre regioner i tusenvis av år. Kelimteppene blir ansett som en integrert del av nomadens livsstil og kulturarv, og de ble opprinnelig brukt som hverdagsgjenstander, for eksempel pledd, dekorative gulvtepper, vesker og teltgardiner. Kelimteppene veves for hånd via tradisjonelle kelimveveteknikker, og de lages først og fremst av ull fra nomadenes egne sauer. 

Et kelimteppe er et ekstremt allsidig produkt og er blitt ekstremt populære. Mange anser de orientalske kelimteppene for å være den perfekte interiørdetaljen for det moderne hjemmet. De er verdsatt for sitt naturlige fargevalg samt for de livlige og geometriske designene. Takket være den spesielle veveteknikken har kelimteppene ingen lugg slik som de håndknyttede teppene, selv om de noen ganger har knyttede detaljer og lugg.  

Siden disse teppene er tynne og lette, kan de også lett brukes som veggkunst eller på et bord, akkurat som de kan tjene som en dekorativ detalj på armlenene i sofaen eller lenestolen. Det enkle geometriske kelimdesignet brukes også ofte som putetrekk for å sette prikken over i-en på hjemmets interiør.

Les mer
Finn ditt teppe
Teppet mitt skal koste:
Vise som Rutenett Liste

Tepper 1-100 av 2696

Side
per side
Angi fallende retning
Vise som Rutenett Liste

Tepper 1-100 av 2696

Side
per side
Angi fallende retning
Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.