Gabbeh

Begrepet «gabbeh» kommer fra persisk og kan oversettes til noe sånt som «rå», «naturlig» og «uskåret». Det er også en ganske passende beskrivelse av Gabbeh-teppene, som vanligvis tilbyr et enkelt, minimalistisk design, gjerne med dekorative elementer som i stor grad henter sin inspirasjon fra naturen.

Gabbeh-teppene er håndknyttede tepper som lages med høykvalitetsull, og som sannsynligvis er noen av de mest kjente av de håndlagde orientalske teppene. De har en tykk lugg sammenlignet med andre håndknyttede tepper og kan være opptil 2,5 cm eller mer, noe som gjør teppene ekstremt myke og komfortable å gå på. De har også en lydabsorberende effekt og passer inn i de fleste rom og interiører.

De originale Gabbeh-teppene er de persiske Gabbeh-teppene som lages av Ghashghai-nomadene. Teppenes rustikke sjarm og enkelhet gjør dem utrolig populære. De indiske veverne var raske til å plukke opp teknikken og utviklet dermed sin egen variant, de indiske Gabbeh-teppene. Det finnes også en tredje variant, kjent som Gabbeh Kashkooli – et persisk Gabbeh-teppe med kortere lugg og høyere knutetetthet enn de originale eller klassiske persiske Gabbeh-teppene.

En tommelfingerregel sier at de persiske Gabbeh-teppene har bedre kvalitet enn de indiske Gabbeh-teppene. De er både mykere og mer slitesterke, i tillegg til at ullen har en høyere kvalitet. Det er derfor ikke vanskelig å skille de to typene fra hverandre, noe som også gjenspeiles i prisen.

Les mer
Finn ditt teppe
Teppet mitt skal koste:
Vise som Rutenett Liste

Tepper 1-100 av 1699

Side
per side
Angi fallende retning
Vise som Rutenett Liste

Tepper 1-100 av 1699

Side
per side
Angi fallende retning
Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.