Silke – Eksklusive

Et eksklusivt håndknyttet teppe med silkedetaljer i ren silke er virkelig et kunstverk, i tillegg til at det også er et av de vakreste og mest verdifulle teppene i verden. Denne teppetypen lages på verksteder av erfarne vevere som har utviklet ferdighetene sine gjennom flere generasjoner. Habibian, Davari og Jamshidi er bare noen av de mange verdenskjente persiske mesterveverne bak disse eksklusive teppene. 

I mange av de eksklusive teppene brukes silke for å fremheve detaljer, samt for å skape en fantastisk glans som gjør at teppet nesten våkner til liv. Teppene er ekstremt detaljert, har en knutetetthet på minst 600 000 knuter per m2 og er utelukkende laget av den fineste og mest eksklusive korkullen og naturlige silken. 

Når det gjelder de mest eksklusive teppene i kategorien, er de utelukkende laget av silke, med både veft, rennegarn og silkelugg. De lages av kun den fineste silken, med en knutetetthet på 850 000–1 000 000 knuter per m2. Silke er et ekstremt fint materiale som gjør at den enkelte veveren kan lage raffinerte detaljer og mønstre, men det er både en vanskelig og langsom prosess som krever høyt konsentrasjonsnivå og høy dyktighet. 

Disse teppene lages først og fremst i persiske verksteder, men de vakre indiske kashmir-silketeppene og de eksklusive tyrkiske og kinesiske Hereke-teppene er også gode eksempler på dette unike håndverket.

Les mer
Copyright © 2021 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.