Afshar

161 x 248 cm
Håndknyttet
Unikt

‌Afshar-teppene er laget av den nomadiske stammen Afshar, som nå tilhører byen Kerman, som ligger i det sørøstlige Iran. I flere århundrer levde stammen imidlertid en nomadisk livsstil i det nordvestlige Iran, men ble til slutt tvunget ned til Kerman-region...Les mer

Spesialpris kr 19 436 Vanlig pris kr 48 589
Butikkpris
kr 87 460
NB: PRISEN ER EKS. TOLLGEBYR (25%)
  • Rask levering: 2-5 virkedager
  • Gratis frakt
  • 30 dagers full returrett
-60%

Fargene på teppet ser forskjellige ut avhengig av vinkelen på teppet.

Mer informasjon
SKUVAN237830
ProduksjonstypeHåndknyttet
Størrelse161 x 248 cm
Tykkelse10 mm
OpprinnelseIran
AlderSemiantikke 50–80 år
Rennegarn Bomull
LuggUll
Knuter per m2~ 360 000 / m²

‌Afshar-teppene er laget av den nomadiske stammen Afshar, som nå tilhører byen Kerman, som ligger i det sørøstlige Iran. I flere århundrer levde stammen imidlertid en nomadisk livsstil i det nordvestlige Iran, men ble til slutt tvunget ned til Kerman-regionen, et område der teppeveving utgjør en viktig del av stammens levebrød. 

Afshar-teppene er laget av førsteklasses ull og er preget av rustfargede og blå nyanser som ofte blandes med lysere farger. Den store allsidigheten i de respektive designene gjør at Afshar-teppene anses for å være noen av de beste eksemplene på nomadisk håndverk. Motivene har et stort spenn, fra kunstneriske fugler til geometriske blomstermønstre så vel som kantede medaljongdesign med større sentrerte midtstykker som antas å symbolisere dyreskinn strukket ut i full lengde.

Afshar-teppene er relativt brede i forhold til lengden, og de passer derfor godt inn i det moderne hjemmet. De mindre teppene er langt vanligere enn de større teppene.

Tepper fra provinsen selges også under navnet Sirdjan, og i nabobyen Shahr Babak selges lignende tepper under navnet Afshar Shahr Babak. Disse har en tendens til å ha større knutetetthet i tillegg til mer detaljerte og intrikate mønstre. 

Har du spørsmål angående dette teppet?
Send oss spørsmålene dine, så svarer vi deg så raskt som mulig.
Vennligst skriv inn bokstavene og tallene nedenfor
Lignende tepper til VAN237830

 

Høstsalg Opptil 60%

Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.