Shiraz

212 x 300 cm
Håndknyttet
Unikt

‌Byen Shiraz er hovedstaden i Fars-provinsen i det sørvestlige Iran. Det er en av de eldste byene i det antikke Persia. Shiraz har også blitt verdensberømt som byen med de frodige hagene og blomstene så vel som for Shiraz-vinen. Byen er et viktig senter for...Les mer

Spesialpris kr 11 107 Vanlig pris kr 13 884
Butikkpris
kr 24 991
NB: PRISEN ER EKS. TOLLGEBYR
  • Rask levering: 2-5 virkedager
  • Gratis frakt
  • 30 dagers full returrett
-20%

Fargene på teppet ser forskjellige ut avhengig av vinkelen på teppet.

Mer informasjon
SKUVAN215470
ProduksjonstypeHåndknyttet
Størrelse212 x 300 cm
Tykkelse9 mm
OpprinnelseIran
AlderGamle 20–50 år
Rennegarn Bomull
LuggUll
Knuter per m2~ 90 000 / m²

‌Byen Shiraz er hovedstaden i Fars-provinsen i det sørvestlige Iran. Det er en av de eldste byene i det antikke Persia. Shiraz har også blitt verdensberømt som byen med de frodige hagene og blomstene så vel som for Shiraz-vinen. Byen er et viktig senter for islamsk kultur og er fødestedet til mange store poeter og forskere. De små landsbyene og nomadestammene som bor rundt i byen, har også en like god tradisjon for å lage tepper, og den inkluderer både håndknyttede nomadetepper og håndvevde kelimtepper. I provinsen er også den berømte Ghashghai-stammen, som er inspirasjonskilde for de to teppetypene.

Shiraz-teppene er nesten alltid geometriske og holdes ofte i røde og brune nyanser. Teppene prydes også av stiliserte blomster og vakre fuglemotiver. De er relativt store i størrelsen og kan veves enten med bomulls- eller ullrennegard med ullugg. Noen ganger brukes geitehår i veften eller rennegarnet på akkurat disse teppene. 

Har du spørsmål angående dette teppet?
Send oss spørsmålene dine, så svarer vi deg så raskt som mulig.
Vennligst skriv inn bokstavene og tallene nedenfor
Lignende tepper til VAN215470

 

Sommersalg Opptil 60%

Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.