BLACK WEEK! Få 10 % ekstra rabatt. Bruk kode: BLACK10 - %countdown dag igjen

Kerman

247 x 290 cm
Håndknyttet
Unikt

Byen Kerman ligger i det sørøstlige Iran, litt over 1000 km sør for Teheran i Dasht-e-Lut-ørkenen. Kerman regnes som et av de største teppeproduserende områdene i Iran, og i motsetning til de andre delene av Persia klarte Kerman å blomstre uten mye innflyte...Les mer

Spesialpris kr 13 059 Vanlig pris kr 16 530
Butikkpris
kr 29 753
NB: PRISEN ER EKS. TOLLGEBYR
10% ekstra rabatt med kode: BLACK10
  • Rask levering: 2-5 virkedager
  • Gratis frakt
  • 30 dagers full returrett
-21%

Fargene på teppet ser forskjellige ut avhengig av vinkelen på teppet.

Mer informasjon
SKUVAN220393
ProduksjonstypeHåndknyttet
Størrelse247 x 290 cm
Tykkelse10 mm
OpprinnelseIran
AlderGamle 20–50 år
Rennegarn Bomull
LuggUll
Knuter per m2~ 90 000 / m²

Byen Kerman ligger i det sørøstlige Iran, litt over 1000 km sør for Teheran i Dasht-e-Lut-ørkenen. Kerman regnes som et av de største teppeproduserende områdene i Iran, og i motsetning til de andre delene av Persia klarte Kerman å blomstre uten mye innflytelse – og invasjoner – fra andre nasjoner, noe som i høy grad skyldtes den noe øde beliggenheten.  

Kerman-veverne var derfor i stand til å perfeksjonere sine kunstneriske ferdigheter i ro og mak. Særlig de delikate og diskré fargetonene ble et kjennetegn for Kerman-området.

Kerman-teppene har vanligvis en rød og blå bakgrunn som er vakkert dekorert med lysere og mer intrikate blomster-, vaselignende og buede mønstre. Teppene fra regionen er også preget av sentrale medaljonger og rikt dekorerte blomsterfelt, vaser med store palmetter og tykke blomsterborder. 

Teppene fra Kerman anses av mange for å være noen av de mest elegante og raffinerte persiske teppene, selv om kvaliteten dessverre ikke er så høy som den en gang var.

Tilbake på 1920-tallet ble det produsert flere tepper for å imøtekomme den høye etterspørselen på det amerikanske markedet, men disse var av dårligere kvalitet og hadde en tykkere lugg, et enklere design og færre fargekombinasjoner. Det er imidlertid en trend som har vært i tilbakegang de siste 40 årene, og som er noe av årsaken til at dagens tepper holder en høyere kvalitet med større knutetetthet og flere fargevariasjoner. De tradisjonelle designene er også på vei tilbake på teppemarkedet. 

Har du spørsmål angående dette teppet?
Send oss spørsmålene dine, så svarer vi deg så raskt som mulig.
Lignende tepper til VAN220393

 

Høstsalg Opptil 60%

Copyright © 2021 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.