Hereke silke

200 x 300 cm
Håndknyttet
Unikt

Kystbyen Hereke ligger nær Istanbul, i den nordlige delen av Izmit Bay. Byen har vært et unikt senter for teppeveving siden 1843, da den ottomanske keiseren Sultan Abdulmecid etablerte Hereke Imperial Factory. Hereke-teppene ble laget eksklusivt for aristok...Les mer

Spesialpris kr 169 426 Vanlig pris kr 249 156
Butikkpris
kr 422 481
NB: PRISEN ER EKS. TOLLGEBYR
  • Rask levering: 2-5 virkedager
  • Gratis frakt
  • 30 dagers full returrett
-32%

Fargene på teppet ser forskjellige ut avhengig av vinkelen på teppet.

Mer informasjon
SKUVAN144495
ProduksjonstypeHåndknyttet
Størrelse200 x 300 cm
Tykkelse6 mm
OpprinnelseTyrkia
AlderModerne 0–20 år
Rennegarn Silke
LuggSilke
Knuter per m2~ 490 000 / m²

Kystbyen Hereke ligger nær Istanbul, i den nordlige delen av Izmit Bay. Byen har vært et unikt senter for teppeveving siden 1843, da den ottomanske keiseren Sultan Abdulmecid etablerte Hereke Imperial Factory. Hereke-teppene ble laget eksklusivt for aristokratiet til det osmanske riket, i tillegg til at de ble tilbudt som gaver til statsledere og forskjellige kongelige palasser. Først i 1890 ble teppene gjort tilgjengelig for publikum, og den dag i dag er Hereke-teppene en ettertraktet vare for samlere. 

Hereke-teppene representerer klimaks for den tyrkiske vevetradisjonen, og noen av de fineste tyrkiske håndknyttede teppene er håndknyttet i Hereke. 

Hereke-teppene er dobbeltknyttet og benytter seg av den tyrkiske knuten (symmetrisk knute) og er vevd enten utelukkende med rennegarn av silke og med silkelugg eller med ull og bomull. Bare de fineste råvarene blir brukt, og silken kommer fra byen Bursa. 

Designene til Hereke-teppene er inspirert av både de tradisjonelle tyrkiske og buede persiske teppemotivene, og de viser vanligvis blomster, fugler, mihrabs (bønnenisjer) og livets tre-design. Fargepaletten er bred og harmonisk med forskjellige nyanser av elfenbenshvit, mørkeblå, rød, gul og grønn.

Selv i dag lages noen av verdens fineste silketepper i Hereke.

Har du spørsmål angående dette teppet?
Send oss spørsmålene dine, så svarer vi deg så raskt som mulig.
Vennligst skriv inn bokstavene og tallene nedenfor
Lignende tepper til VAN144495

 

Sommersalg Opptil 60%

Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.