Bakhtiar Patina

161 x 237 cm
Håndknyttet
Unikt

Nomadefolket Bakhtiari bor i Zagros-fjellene i nærheten av byen Shahar-e-Kurd, som ligger vest for byen Isfahan. Bakthiari-teppene (Bakhtiar) er blant de mest populære og slitesterke nomadeteppene. De veves av førsteklasses ull fra stammens egne sauer som b...Les mer

Spesialpris kr 4 763 Vanlig pris kr 5 954
Butikkpris
kr 10 716
NB: PRISEN ER EKS. TOLLGEBYR
  • Rask levering: 2-5 virkedager
  • Gratis frakt
  • 30 dagers full returrett
-20%

Fargene på teppet ser forskjellige ut avhengig av vinkelen på teppet.

Mer informasjon
SKUVAN229148
ProduksjonstypeHåndknyttet
Størrelse161 x 237 cm
Tykkelse9 mm
OpprinnelseIran
AlderGamle 20–50 år
Rennegarn Bomull
LuggUll
Knuter per m2~ 90 000 / m²

Nomadefolket Bakhtiari bor i Zagros-fjellene i nærheten av byen Shahar-e-Kurd, som ligger vest for byen Isfahan. Bakthiari-teppene (Bakhtiar) er blant de mest populære og slitesterke nomadeteppene. De veves av førsteklasses ull fra stammens egne sauer som beiter høyt oppe i fjellet, noe som er med på å gjøre ullen både tykk og blank. 

Bakhtiari-veverne henter mye av inspirasjonen sin fra naturen, og et av de typiske mønstrene er et hagemønster (Khesi) der teppet er delt inn i gjentatte firkanter som viser både blomster og dyr. Man finner imidlertid også tepper med sentrale medaljonger med trær eller livets tre-motiv, motiver som i stor grad er inspirert av Isfahan-teppene. 

Teppene er svært slitesterke, tykke og solide, noe som er et resultat av at de bankes hardt under selve produksjonsprosessen. Da Bakhtiar-teppene er så solide, egner de seg på områder med mye trafikk, for eksempel ved inngangspartiet eller i gangen. Det sies også at disse teppene bringer naturen inn i hjemmet ditt.


Har du spørsmål angående dette teppet?
Send oss spørsmålene dine, så svarer vi deg så raskt som mulig.
Lignende tepper til VAN229148

 

Høstsalg Opptil 60%

Copyright © 2021 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.