Afghan Arsari

170 x 243 cm
Håndknyttet
Unikt

Afghanistan har en lang og rik tradisjon innen teppeproduksjon, og teppene veves av forskjellige stammer og i forskjellige landsbyer. Selv om dette landet er kjent for sin dystre krigføring, er det også internasjonalt anerkjent for sine utsøkte og karakteri...Les mer

Spesialpris kr 8 264 Vanlig pris kr 13 773
Butikkpris
kr 24 792
NB: PRISEN ER EKS. TOLLGEBYR
Vårsalg 40%
  • Rask levering: 2-5 virkedager
  • Gratis frakt
  • 30 dagers full returrett
-40%

Fargene på teppet ser forskjellige ut avhengig av vinkelen på teppet.

Mer informasjon
SKUQWR38247
ProduksjonstypeHåndknyttet
Størrelse170 x 243 cm
Tykkelse7 mm
OpprinnelseAfghanistan
AlderModerne 0–20 år
Rennegarn Bomull
LuggUll
Knuter per m2~ 160 000 / m²

Afghanistan har en lang og rik tradisjon innen teppeproduksjon, og teppene veves av forskjellige stammer og i forskjellige landsbyer. Selv om dette landet er kjent for sin dystre krigføring, er det også internasjonalt anerkjent for sine utsøkte og karakteristiske teppemønstre. Afghanske tepper lages av selvproduserende ull, geitehår og til og med hestehår (lugg, rennegarn og veft) og kommer hovedsakelig i dype røde og varme fargetoner. Teppene prydes ofte av mørkeblå og beige mønstre, slik som den berømte Göl (elefantfotlignende mønster), gjentagende åttekanter, romber og yomut-motiver. 

Afghanistan anses generelt for å være et stammesamfunn med etnisk mangfold, og landets befolkning på 31 millioner mennesker består for det meste av pashtunere (den største stammen), tadsjikere, Hazaraene og usbekere.

Afghansk teppeproduksjon er hovedsakelig sentrert rundt den nordlige delen av landet nær grensene til Iran og Turkmenistan, selv om produksjonen som gjøres av afghanske flyktninger, skjer i det sørlige grenseområdet mot og i Pakistan.

Afghanske tepper finnes i alle slags størrelser, og selv om det finnes mange forskjellige afghanske teppetyper, er de to mest populære teppetypene afghanske Khal Mohammadi og det afghanske Aqche-teppet. Khal Mohammadi lages av de afghanske turkmenerne i Nord-Afghanistan rundt byen Kunduz, men også av dem som har krysset grensen til Pakistan i sør. Aqche-teppene lages hovedsakelig at turkmenerne i den sentrale og nordlige delen av landet. 

Har du spørsmål angående dette teppet?
Send oss spørsmålene dine, så svarer vi deg så raskt som mulig.
Lignende tepper til QWR38247

 

Vårsalg Opptil 60%

Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheter forbeholdt.